Kwaliteit sinds 2016

Over ons

Van Breedam is importeur, distributeur en groothandel voor Italiaanse non-food artikelen.

Wine Bottles

Wat doen wij?

Van Breedam BV is een jonge groothandel in wijnaccessoires en keukengerei.  Wij zijn onafgebroken op zoek naar kwaliteitsproducten waarbij prijs, look en uniciteit van de producten voorop staan.
Tevens trachten we complementair aan ons “groothandel zijn” een verrijkende en ondersteunende partner te zijn voor onze klanten.

Hoe doen wij dat?

Regelmatig bieden fabrikanten ons producten aan met de vraag om deze te lanceren op de Belgische markt.  Elk product zal door ons geëvalueerd worden en vergeleken met het reeds ruime aanbod op de binnenlandse markt.  Indien blijkt dat het product een kans kan maken, zal op basis van prijs en MOQ verder bekeken worden of we het zullen verdelen of niet.  Steeds trachten we een product te kunnen aanbieden dat een meerwaarde voor je aanbod zal zijn en welke we met een aanvaardbare MOQ kunnen aanbieden.   Volgens sommige van onze collega’s is de markt verzadigd en is er geen ruimte voor nieuwe spelers.  Net daarom trachten wij ons te onderscheiden door ons standaard gamma verder uit te breiden met net die “moeilijk” te vinden items die wij dan op onze beurt vlot uit voorraad kunnen leveren.
Op vraag van onze klanten gaan wij ook op zoek naar specifieke producten

Onze geschiedenis

Tappotutto-wit-op-fles

2016

Tappotutto

Van Breedam als importeur, distributeur en groothandel, kent zijn oorsprong einde 2016.
In 2016 ontdekt Jan Van Breedam via een vriend die Italiaanse wijnen importeert een eenvoudige doch bijzonder efficiënte herbruikbare afsluitstop. Dit wijnaccessoire met de naam ‘Tappotutto’ is de start van een nieuw boeiend avontuur.

dza

2017

Ghidini

Toen midden 2017 Ghidini aan het assortiment werd toegevoegd, beperkte ons gamma zich niet langer tot alleen wijnaccessoires. Alle keukentoebehoren inclusief potten en pannen voegden zich nu toe aan het gamma. Liefhebbers van desserten vinden in ons assortiment alle gereedschappen voor de meest prachtige creaties.
Bredigo Farm Italy detail

2018

GP&me & Bredigo

Ook in 2018 werden nieuwe items en merken aan het gamma toegevoegd. Met het Italiaanse GP&me zijn we voortaan in staat om een volledig assortiment keukengerei in beukenhout aan te bieden. Gaande van houten lepels, spatels en ander keukengereedschap tot de houten snijplanken in diverse vormen en maten.
Met de introductie van REPOP for Bredigo en het eigen ontwerp van de FARM ITALY, werden de eerste producten van huismerk BREDIGO een feit

VERA inzetstomer Ambiente

2019

Healthy cooking

Tijdens de beurs in Frankfurt, stelde Ghidini een nieuwe lijn voor : “Vera“.
Vera staat voor een nieuwe culinaire beleving welke de jongste jaren enorm aan populariteit wint.   Met Healthy cooking leggen we de focus op duurzaamheid, ecologie en bieden we de juiste tools opdat vegetarisch- of veganistisch koken niet langer gepercipieerd zou worden met flauwe, haast smaakloze gerechten.
Van Breedam voegde deze lijn aan haar gamma toe als aanvulling op de reeds bestaande Vivà! lijn

ARIA-3-kleuren-van-site

2020

High end wijnaccessoires

In 2020 doen enkele high-end en meer exclusieve wijnaccessoires hun intrede. 
Na een succesvolle opstart als importeur, distributeur en groothandel, groeit het besef dat we ons dienen te onderscheiden en startte de zoektocht naar de meer unieke fabrikanten.  De overeenkomst met Farfalli srl, maakt dat we een prachtcollectie aan kurkentrekkers en accessoires kunnen aanbieden.
2020 is tevens het jaar dat we ons online verhaal opstarten.  
Let’s grow!

PC met eigen site open

2021

Van Breedam goes digital

Ondanks alle beperkingen die de COVID pandemie met zich meebracht, slaagden we er toch in om van 2020 een succesvol jaar te maken en groei te noteren. 
Trots sloten we 2020 af zonder een stockbreuk te moeten melden.  Nochtans vroegen meer klanten om bevestiging naar beschikbaarheid. 
Om onze klanten flexibiliteit te bieden zetten we in Q2 onze nieuwe site met shop voor de handelaar online.  Niet enkel zal de beschikbaarheid en alle product info beschikbaar zijn, je kan ook meteen je bestelling plaatsen op het moment jou dat het beste uitkomt.
Tevens voegden we nog een reeks Nylon keukenproducten welke tegen hoge temperaturen bestand zijn, toe aan ons gamma.  Bij de wijnaccessoires zijn er enkele gave nieuwigheden in ons gamma van premium kurkentrekkers.

Wilt u met ons in zee?

Benieuwd hoe Van Breedam jou kan ondersteunen?